Linkki Yhteystiedot-sivulle
Etusivu Elinkeinot Historia Kuvagalleria Sijainti Yhteystiedot Palaute
Maatalous Metsätalous Saha Kalanviljelylaitos Mökit
 <Takaisin
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pekkalan palvelusaha / Scutum Oy

Pekkalan nykyinen saha aloitti toimintansa 1990-luvun alussa, kun tilalla tapahtui sukupolvenvaihdos. Sahan toiminnasta vastaa Patrick Hackman. Saha toimii entisessä meijerikiinteistössä ja pyrkii nimensä mukaisesti tyydyttämään puualan erityistarpeita. USA:sta hankittu Wood-Mizer-vannesaha on laitoksen ydin. Laitoksessa on lisäksi särmäsaha ja puutavarakuivuri.

Sahaustoiminta on tarkkaa työtä mutta samalla joustavaa, koska mitat pystytään säätämään portaattomasti sahan teknisten ominaisuuksien vuoksi. Saha toimii pääasiassa tilauspohjalta ja sahatun tavaran varastot pyritään pitämään pieninä. Asiakas voi halutessaan tuoda oman tukkinsa sahattavaksi tai sopia kokonaistoimituksesta.

Saha on erikoistunut vähäoksaisen ja oksattoman paneelin, lattialautojen ja erikoisleveiden lattialankkujen valmistamiseen. Palvelusahan tähänastisen toiminnan aikana monet asiakkaat ovatkin hakeutuneet luoksemme erityisesti suurirunkoisten puiden sahaukseen: pystymme sahaamaan runkoja, joiden halkaisija on jopa 80 cm. Sahattavat puut voidaan jakaa osiin joustavasti asiakkaan tarpeiden mukaan. Wood-Mizer-vannesahan suuren tarkkuuden ja terän ohuuden johdosta vasta sahattu puutavara on myös laadukkaampaa kuin tavallisen sirkkelisahan tuotos. Tasaisen sahauspinnan ansiosta puutavarasta saadaan höyläpintainen vain vähäisellä ainestappiolla.

Pekkalan laajoista metsistä on mahdollista valita asiakkaiden tarpeiden mukaista puuta: valittavana on eri puulajien lisäksi eri ikäisiä ja eri kasvunopeuden omaavia puita. Yksi Pekkalan erikoispuista on lehtikuusi, joiden tuotanto aloitettiin jo vuosisata sitten.

Palvelun monipuolistamiseksi olemme hankkineet 7-kursoisen ruotsalaisvalmisteisen Jonsereds-höylän.

 

 

 

 


Saha toimii entisen Pekkalan meijerin tiloissa

 

 


Vannesaha

 

 


Patrick Hackman

 
     
Etusivu | Elinkeinot | Historia | Kuvagalleria | Sijainti | Yhteystiedot | Palaute