Etusivu Elinkeinot Historia Kuvagalleria Sijainti Yhteystiedot Palaute
1500-1751 1751-1822 1822-1968 1968-nykypäivä
 <Takaisin
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Historia

Pekkalan historia toimivana maatilana alkoi1500-luvulla ja se jatkuu yhä. Nykyisten omistajien sukulaiset Austrellit hankkivat tilan itselleen 1750-luvulla Laukon kartanon isänniltä Kurjilta. Tilan omistajan sukunimi vaihtui 1800-luvun alkupuoliskolla, kun Austrellin ainoa miespuolinen perijä kuoli ilman jälkeläistä ja hänen sisarensa Fredrika oli avioitunut Adolf Aminoffin kanssa.

Seuraavan kerran omistajien sukunimi vaihtui vasta 1960-luvun loppupuolella, kun nykyisen omistajan isoisä, Hans Aminoff, kuoli ja tilan peri hänen tyttärensä, Antonia Hackman, joka oli mennyt naimisiin vanhaan viipurilaiseen kauppiassukuun kuuluvan Patrick Hackmanin kanssa. Nykyään tilaa isännöi Antonian ja Patrickin vanhin poika Marcus Hackman.

Pekkalan kartano oli Ruoveden mahtavin tila ja suurimmillaan siihen kuului yli 8.600 ha maata. Tätä pinta-alaa on kuitenkin 1900-luvulla pilkottu useaan otteeseen: ensin torpparilain, sitten perinnönjaon ja lopuksi toista maailmansotaa seuranneiden maanluovutusten seurauksena. Tänään Pekkalan pinta-ala on noin viidennes suurimpiin aikoihin verrattuna.

Isännät Pekkalassa

Historiaosio on kirjoitettu useita lähteitä lainaten. Klikkaa tästä, niin näet kirjallisuuslähteet.

 

 


Sisäänkäynti kartanoon 1800-luvun lopulla

 


Päätalon pohjoispuoli vuonna 1891

 
     
Etusivu | Elinkeinot | Historia | Kuvagalleria | Sijainti | Yhteystiedot | Palaute